torstai 18. heinäkuuta 2013

Kovan onnen koira

Päivä alkoi mukavasti kun heräsin Kylmälästä ja kävin Nooran kanssa maastoilemassa, ratsastin Wäiskillä. Lenkki sujui hyvin, ja aamupalan syötyäni kotiuduin. Lähdin koirien kanssa lenkille, ja siitä pääsemmekin ensimmäiseen kurjaan asiaan. Vilillä on polkuanturassa pintanaarmu, joka näyttää täysin harmittomalta, mutta aiheuttaa kovasti ontumista. Siispä pidin Vilin hihnassa ja sukan jalassa. Sukka ei vähentänyt ontumista, mutta ainakaan haavaan ei päässyt likaa. Kyseessä on todella pieni naarmu joka ei ole edes yhtään syvä, en jaksa uskoa että se likaantuisi. En kuitenkaan halua ottaa riskiä, ja on sen kipeä oltava kun Vili ei halua sille jalalle astua. Olen putsaillut tassua ja laittanut Vetramilia pari kertaa päivässä. Epäilen, että tuo naarmu tuli eiliseltä lenkiltä kun Vili juoksi metsässä vapaana, mutta en sitten tiedä.


Haluan kyllä ehdottomasti Vilin toisenkin kerran hoitoon tänne, koska Nana pitää siitä niin kovin. Ikinä ennen Nana ei ole hakeutunut (edes) noin lähelle toista koiraa nukkumaan. Vapaana ollessaan Nana koko ajan tarkkailee missä Vili menee, ja huolestuu jos toinen katoaa näköpiiristä. Hihnassa ollessaan Vili ja Nana kulkevat vierekkäin oikein tyytyväisinä. Yleensä Nana ei noin kovin pidä mistään koirasta, hyvä Vili!


Mutta sitten takaisin otsikon aiheeseen. Olin äsken lähdössä Vilin kanssa Leppävaaraan hakemaan siskoni pyörää, kun huomasin että koiran parta on edestä ihan veressä ja jostain vuotaa verta. Palasin kotiin ja suihkutin haavaa kylmällä vedellä kunnes vuoto lakkasi. Leikkasin haava-alueelta karvat pois, desinfion ja laitoin Vetramilia. Olin jo paniikissa kuskaamassa Viliä suunnilleen Viikkiin, mutta maltoin kuitenkin mieleni ja kirjoitin facebookiin Koiraihmisten hiekkalaatikolle alla olevan kuvan kanssa selityksen, ja siellä epäiltiin kyseessä olevan hotspotmaisen ihon muhimisen. Se voisi johtua siitä, että parta on ollut märkänä ja Vili on vielä hangannutkin sitä. Seurailen tilannetta, enkä viitsi nyt lähteä edes tallille mikä ärsyttää kyllä ihan loputtomasti.


Tämä pätkä Katja Kallion Elokuvamuistista sopii elämääni ja tämän postauksen loppuun kuin nyrkki silmään:


7 kommenttia :

  1. Mupella oli ekana kesänä hotspot. Oli päässyt niin pahaks, että piti leikata järkyttävästi karvat pois koko toiselta puolelta koiraa korvasta kainaloon ja sai antibioottikuurin ja jotain salvaa (mä käyn tsekkaan oisko meillä vielä sitä). Mutta ihan mäntysuovalla pesukin vois auttaa - ja kunnon kuivaus.

    VastaaPoista
  2. ...vielä. voiteen nimi on Fuciderm Vet (saa apteeksita). sitä piti laittaa ja putsata Betadinellä, hieman vedellä laimennettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilin tapauksessa näyttää riittäneen karvojen leikkaus ja sen parran pitäminen kuivana, ei se ollut niin paha kuin hotspot. Mutta kiitos kuitenkin :))

      Poista
  3. Voi Vili, pikaista paranemista sille!

    VastaaPoista
  4. Vili parka!:/Toivottavasti paranee pian!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on jo paljon parempi onneks, ei enää leuka vaivaa eikä onnu takatassuaan.

      Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com