keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Rallytokoa, koirapuistoilua ja tuhlaajapojan paluu

Tarmo on tullut kotiin! Se tuli viikoksi pääsiäislomalle koululta. On ihanaa nähdä Tapea taas pitkästä aikaa. Muuten se on tietysti ihan sama koira, mutta kovasti laihempi kuin lähtiessään. Se ei ole mikään ihme kun ottaa huomioon kuinka paljon koulutuksessa oleva opaskoira kävelee. Tarmo muistuttaa enemmän kärppää tai silakkaa kuin koiraa, mutta eiköhän siihen totu. Dinolla ja Tarmolla oli pientä erimielisyyttä kämppänsä kuninkuudesta, eikä niitä itseasiassa edes jätetty kahdestaan, ensin otin Tarmon päiväksi meille ja nyt iltapäivällä vaihdoin siten, että Tarmo jäi kotiinsa ja Dino tuli meille. 


 Päivällä kokeen jälkeen kävin lenkillä kaikkien kolmen kanssa, vein ne puistoon juoksemaan. Kuvia en ottanut kovin montaa, joten niiden taso nyt on vähän mitä on. Puistollakin Dino yritti kovasti isotella Tauskille, mutta ymmärsi kyllä tilanteensa vähän heikoksi kun sekä minä että Tarmo komensimme sitä lopettamaan kukkoilunsa. Puistolla en jaksanut oikeastaan treenata mitään          koirien kanssa, annoin niiden vain juoksennella niin kuin tykkäsivät.



Eilen minä ja Nana olimme ensimmäisellä rallytoko-tunnilla, ja oli hauskaa! Ensimmäinen kerta kun oli kyseessä, emme tehneet vielä mitään ihmeellistä. Lähinnä kontaktijuttuja, kotiläksyksi tuli treenata seuraamista ja käden koskemista. Molemmat sujuvat Nanalta kohtuullisen hyvin, etenkin kättä se tajuaa koskea vaikka sen veisi selän taakse. Seuraaminen on ehkä hieman innotonta toisinaan, ja se jätättää jonkun verran sekä pyrkii seuraamaan kättä. Kontakti kuitenkin pysyy aika hyvin. Ensi viikolla saadaan jo ensimmäinen kyltti treenattavaksi, jännää! Tuo kurssi kestää 10 kertaa, eli meistä ehtii tulla jo ihan mestareita sen loppuun mennessä ;) Kurssilla on yhteensä viisi koiraa, enemmän kuin millään Koirakoulu Kontaktin kurssilla jolla olemme aiemmin käyneet.



Minulla on nyt koeviikko, eli aikaa koirailulle jää hieman enemmän. Kokeisiin pitäisi tietysti lukea, mutta toisaalta olen sitä mieltä, ettei lukiossa enää pärjää edellisenä iltana pänttäämällä. Joko on tehnyt töitä jakson aikana, tai sitten ei ole. As simple as that. Minulla on muutenkin aika helppoja aineita tässä jaksossa, joten kyllä tämä tästä. Ja muutenkin enää yksi koe, ja sitten alkaa pääsiäisloma. Sain jopa töitä tämän viikon sunnuntaiksi, menen Riihimäelle taluttamaan aasia :D Uskokaa tai älkää, mutta sillä tienaa itseasiassa aika hyvin. Ja työpäivä kuluu aina nopeasti, koska asiakkaat vaihtuvat koko ajan ja saa puuhailla elukoiden ja lasten kanssa, mikäs sen parempaa. Minun piti mennä tänä kesänä töihin, mutta heikolta näyttää. Hakemuksia olen laittanut menemään kymmenkunta, ainakaan vielä ei ole napannut. Mutta ehtiihän sitä vaikka ensi kesänäkin!


Aikaisemmin toivotin iloa kaikille keskiviikkoon, mutta nyt en sittenkään viitsi niin tehdä. Katsokaa tämä kuvasarja alusta loppuun, yksi kerrallaan. Itse en itke koskaan. En koskaan, mutta tuo sai jopa minut itkemään. Todella koskettavia ja kauniita kuvia, suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com