tiistai 19. tammikuuta 2016

Aikaa jää yllättävän paljon, mille tahansa



Viidentoista asteen pakkanen ei tunnu missään, kun on pukeutunut oikein. Nanakin on saanut takin, koska minun kävi sitä sääliksi. Äidin mielestä takki oli turha ostos. Takki suojannee paitsi tuiskulta ja tuulelta, myös yli-innokkaan opaspentu Anin hyökkäyksiltä. Käskiessäni yhdeksättätoista kertaa naskalihammasta hellittämään otteensa, muistin taas, kuinka ihanaa on omistaa jo kypsempään ikään ehtinyt koira. Pennuissa on tietysti puolensa, joka toinen vastaantulija halusi sanoa ystävällisen sanan pikku-Anille.



Vaikka Nana on viime päivinä ulkoillut riittävästi, vapaanaolo on jäänyt vähemmälle. Eilen kävimme pitkällä lenkillä, ja Nana sai juosta sydämensä kyllyydestä niin puistossa, kuin maastossakin. Kultainennoutaja Namu, ja sen luona väliaikaisesti majaileva opaspentu ja labradorinnoutaja Ani tulivat mukaan lenkille. Olen huomannut, että minun on huomattavasti helpompaa tehdä pitkiä lenkkejä, jos mukana on muitakin koiria, kuin Nana. Pitkät lenkit kahdestaan Nanan kanssa onnistuvat lähinnä siten, että lähdemme seikkailemaan julkisilla kauas pois. Onneksi isäni viitsii kävellä Nanan kanssa kahdestaan pitkiä lenkkejä, eikä minun tarvitse huolehtia Nanan ulkoiluista nyt välivuoteni päättyessäkään.


Tuntuu absurdilta, että parin viikon kuluttua välivuoteni voidaan laskea päättyneeksi. Aloitan koirahierojaksi opiskelun heti helmikuun alussa. Koulutus tapahtuu iltaisin, ja on tarkoitettu opiskelun tai työn ohella tehtäväksi. Aikataulujen puolesta ei ole kyse kovin radikaalista muutoksesta. Odotan silti (tai myös juuri siksi) innolla opintojeni alkua. Olen saanut viime aikoina luettua Jussi Valtosen kirjoja, joista olen pitänyt. Olen soittanut käyrätorvea kotona ja orkesterissa, ja tajunnut, kuinka paljon rakastan soittamista ja musiikkia. Liityimme parin kaverini kanssa takaisin partioon, se on toistaiseksi tuntunut hyvältä idealta. Elämäni tuntuu ensimmäistä kertaa näin kauniilta ja ehjältä. Pystyn hyväksymään, että en tiedä vielä, mihin haen keväällä, tai oikeastaan mitään muutakaan.

8 kommenttia :

  1. Kuulostit ihanan tasapainoiselta ja luottavaiselta....munkin välivuosi loppuu kohta. KÄÄK!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että tunne välittyi! Meiän täytynee siis pitää välivuoden kaatajaiset

      Poista
    2. Otetaan Mersu ja lähetään jonneen.....

      Poista
  2. Ihana Ani! <3 Onko hän niitä Gabin pentuja? Olin tetissä Opaskoirakoululla niiden ollessa kuusiviikkoisia, ja sain kiskoa koko laumaa irti housunlahkeesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suloinen tapaus kieltämättä! On joo :) Vooooi, labbisvauvat on kyllä ihania <3

      Poista
  3. Noi koirahierojan opinnot kuulostaa mielenkiintosilta! Muista sitten päivitellä miten siellä alkaa sujua :) Ihana Nuttu-Nana, olen myös ajatellut ostaa Mandylle jonkun takin, mutta on jäänyt ajatukseksi toistaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehdottomasti! :) Voooi Manteli takki päällä ois kyllä varmaan aika suloinen näky :')

      Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com