keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Liebster award

Sain Window to our life-blogista tämän haasteen, kiitos siitä :) Haasteen ideana on saada näkyvyyttä pienemmille blogeille. Palkintoa jaetaan eteenpäin bloggaajalta toiselle.

Säännöt:

1. Kiitä sinut nimennyttä blogaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Libster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.



1. Mikä on koirasi paras ominaisuus?

Nanan paras ja minulle rakkain ominaisuus on se, että Nana on niin vahvasti vain ja ainoastaan minun koirani. Se ei myöskään ole juuri ollenkaan kiinnostunut vieraista ihmisistä, mikä on mielestäni mukavaa.

Minä ja Nana Rajasaaressa kesällä 2012

2. Onko joku koirarotu, jota erityisesti ihailet? Miksi?

En puhuisi ihailemisesta, mutta jos yksi koirarotu pitää valita, se on saksanpaimenkoira. En usko, että tulen koskaan omistamaan saksanpaimenkoiraa, mutta ne ovat silti lähellä sydäntäni. Rodulla on tietysti ongelmansa, kuten kaikilla muillakin roduilla. Henkisesti ja fyysisesti terveessä saksanpaimenkoirassa yhdistyy paljon hienoja ominaisuuksia. Sellaista koiraa on vaikeaa löytää, joten en itse ole hankkimassa saksanpaimenkoiraa. Seefferi on kuitenkin lempirotuni, vaikken muuten koirien roduista tai roduttomuudesta kovin välitäkään.

Kaikkien aikojen suosikkisaksanpaimenkoirani Tino syksyllä 2009


3.  Miten kuvailisit suhdetta itsesi ja koirasi välillä?

Kuten edellä kirjoitin, Nana on korostuneesti vain ja ainoastaan minun koirani. Se ei silti ole kovinkaan tottelevainen tai kuuliainen, eikä missään nimessä toteuta palveluskoiramaisella innolla sille annettuja tehtäviä. Nanalla on erilaisia päiviä, välillä se ottaa todella hyvin kontaktia, välillä taas tuntuu, ettei siihen saa mitään otetta.

Kyllä se joskus aina kuunteleekin

4. Onko kotonasi paikkaa johon koirat ei saa mennä (esim. sängylle)?

Joko koirat ovat sohvalla, tai sitten niille saatetaan pedata oma sänky. Vanhempieni makuuhuone on kuitenkin kiellettyä aluetta kaikilta koirilta.

Vasemmalta Luppakorva, Nana Tarmo, Timo ja Kiki olohuoneen sohvalla

Kiki ja Tarmo niitä varten pedatulla patjalla huoneeni lattialla
5. Minkä ikäinen olit kun sait ensikoirasi?

Nana muutti meille helmikuussa 2011, eli olin neljätoistavuotias. Mielestäni alaikäiselle ei tule koskaan antaa kaikkea vastuuta koiran hoitamisesta. Meilläkin koko perhe on osallistunut Nanan ulkoiluttamiseen ja hoitamiseen, vaikka Nana onkin eniten minun koirani. Etenkin isäni ulkoiluttaa Nanaa ahkerasti.

Nana ja isä mätsärissä kesällä -12 (En sentään päästänyt isää kehään asti)
6. Sano vähintään kaksi huonoa puolta, jotka koiranomistaminen pitää sisällään.

No mutta, näitähän riittäisi! Karvaa ja hiekkaa on _kaikkialla_, koko ajan. Kun koiria on enemmän kuin yksi, karvan ja hiekan määrä nousee välittömästi. Vaikka siivoaisi joka päivä, siivottavaa riittää. Lomalla ja viikonloppuisin, sekä ylipäätään omia menoja suunnitellessa pitää aina miettiä, mihin koiran laittaa. Kipeänä, surkeana, kaatosateessa, huonona päivänä, tai vaikka kaikkien sattuessa samaan hetkeen, koira on ulkoilutettava.

Aina ei ole yhtä kiva ilma ulkoiluun, kuin lenkillämme Porvoossa pari kesää sitten

7. Onko ollut tai onko koirallasi jotain huonoja tapoja? Mitä?

Näitä vasta riittääkin... Nana on rasittava. Se haukkuu vastaantulevat koirat ja vetää hihnassa. Se on huono tutustumaan uusiin koiriin, ja lämpeää hitaasti. Nana ei osaa odottaa. Ei kaupan edessä, ei ruokailua, ei uloslähtöä tai sitä hetkeä, että sen ehtisi palkita maahanmenosta, ennen kuin koira on jo singonnut johonkin. Nana sählää koko ajan jotain. Irti päästessään se lähtee ryntäilemään täysin päättömästi ympäriinsä. Nana jahtaa pupuja ja oravia. Nana ei pidä lapsista, vaan mieluiten välttelee niitä (paitsi jos se saa itse lähestyä). Nana on arvaamaton meille tulevien ihmisten suhteen, joita se ei tunne. Ja nimenomaan arvaamaton, jotkut se ottaa häntä heiluen vastaan. Listaa voisi jatkaa loputtomasti. Näiden kahden kysymyksen osalta haluan silti todeta, että asenne ratkaisee!

"Mennään mennään mennään!" Nana Jyväskylässä kesällä 2012, talutettavana isosiskoni Katri
8. Uskotko että koirasi on vaikuttanut elämääsi tai sinuun ihmisenä merkittävästi? Miten?

Ellei olisi liian imelää todeta näin, sanoisin, että Nana pelasti minut. Nanan meille muuttaminen oli ja on hieno asia minun kannaltani. Minulla menee tällä hetkellä paljon paremmin, kuin Nanan muuttaessa meille, ja Nanalla on ollut tärkeä rooli tällä matkalla.

Minä ja Nana toukouussa 2015
9. Tykkätkö erityisesti pienistä, suurista tai keskikokoisista koirista?

Enpä oikeastaan. Koosta riippumatta jokaisessa koirassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Minkä tahansa kokoista koiraa tulee mielestäni ulkoiluttaa ja kouluttaa huolellisesti.

Kaikkien aikojen pienin hoitokoirani chihuahua Minni toukokuussa 2013
10. Mistä asioista koirasi innostuu?

Se innostuu mistä vain, Nana tuntuu olevan loputtoman innoissaan elämästä. Joitain asioita mainitakseni, Nana innostuu linnuista, tennispallosta, puurosta, minusta, Elinasta, ja metsälenkistä. Reetasta, vapaana olemisesta, kehuista, tempuista, hyppimisestä, voipurkin nuolemisesta.

Nana innostuneena retkellä Helsingissä huhtikuussa 2013
11. Onko vastaan tullut joitain oletuksia koiraasi liittyen, jotka eivät pidä paikkaansa? Mitä?

Olen meihin luotujen katseiden ansiosta siinä käsityksessä, että jotkut lähistöllämme asuvat ihmiset saattavat pitää Nanaa hieman aggressiivisena. Eikä heitä voi syyttää, Nana on paha suustaan ja rähjää mieluusti ohikulkevat koirat. Lisäksi se oppii melko hitaasti luottamaan uusiin koiriin. Nana ei kuitenkaan missään nimessä ole aggressiivinen, luotan siihen yhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikkien hoitokoirieni seurassa.

Alfi, Tarmo ja Nana leikkimässä kesällä 2012

Tarmo ja Nana (lavastamattomilla!) päiväunilla kesällä 2012
Sitten minun kysymykseni:

1. Milloin olit viimeksi ylpeä itsestäsi? Miksi?
2. Jos saisit valita yhden paikan johon matkustaisit kahdeksi viikoksi, mikä se olisi?
3. Kerro yksi hyvä ja yksi huono muisto kesältä 2015?
4. Onko lemmikkien pitäminen eettisesti oikein?
5. Saat muuttaa yhden asian maailmassa. Mikä se olisi?
6. Mitä ominaisuuksia yhdistät hyvään ystävään?
7. Millaisia suunnitelmia sinulla on seuraavan vuoden ajalle?
8. Mikä on viimeisin kuva kännykässäsi?
9. Voisitko kuvitella majoittavasi kotiisi pakolaisperheen?
10. Ketä tai mitä ihailet eniten?
11. Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen nykyään niin onnettoman epäaktiivinen blogini ja muiden ihmisten blogien suhteen, että en osaa nyt haastaa muita kuin nämä blogit:

Vettä kengässä
viimaisa
Hölmöillen.
Dog warrior de Malaga
Aussien rakkautta sylin täydeltä

8 kommenttia :

  1. Olipas kiva postaus! Ja kiitokset haasteesta, nyt kun vielä keksii itse uudet kysymykset eteenpäin pistettäväksi. :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii jee kiitos! :) Joo mulla ainaki kesti vaikka kuinka kauan keksiä noi kysymykset...

      Poista
  2. Miten ootte saanu Nanan tulemaan luokse vaikka se jahtaa oravia, pupuja yms? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se silloin tuukaan ku se jahtaa :D Jos ehtii kutsua ennen ku se sinkoo ni sit se tulee. Jäniksen metsästämisessä Nana on surkea, hukkaa saaliin puolessa minuutissa

      Poista
  3. Jee, kiva kun otit haasteen vastaa! Sun vastauksia oli hauska lukea :) Tuo Nanan ja Tarmon päikkärikuva on ihan yli-ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toki, vähän vaan kesti... :D Jee kiva kuulla, kiitos :) Joo älä, varsinki ku Nana ei usein nuku noin lähellä muita koiria :')

      Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com