sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kun sä löydät syyn elää, ni sit on syytä elää


Tänään meillä oli vähän sosiaalisempi aamulenkki kuin normaalisti. Minulla on ollut joskus kauan kauan sitten hoidossa mitä hauskoin ja kaunein walesinspringerspanieli nimeltään Hamppu. Kaivoin facebookista tämän ah-niin-hienon kuvan siltä hoitoreissulta:
Sain tuossa joku aika sitten tietää, että se asuu nykyään melkein meidän naapurissamme. Niinpä sovimme Hampun omistajan kanssa, että menemme lenkille yhdessä ja nyt tuo päivä koitti. Tapansa mukaan Nana räksytti ensin Hampulle, mutta kun olimme hetken kävelleet se jätti Hampun rauhaan ja hetken päästä ne kirmailivat metsässä vapaana.

Kävelimme suunnilleen pari tuntia ja juttelimme paljon, sain tällä hetkellä todella tärkeitä näkökulmia soittojuttuihini. Niinpä en oikein ehtinyt keskittyä kuvaamiseen, mutta otin kuitenkin yhden yhteiskuvan koirista. Ensin meinasin laittaa vain tuon alemman kuvan tänne, mutta sitten tajusin että en ole muistaakseni koskaan laittanut tänne ennen ja jälkeen kuvia. Mielestäni niitä on todella mielenkiintoista katsella muiden blogeissa, joten here goes. Kamera oli taas Nikon D300S, objektiivi Nikkorin 50mm f/1.4G, suljinaika 1/400, aukko eli f/2.2 ja ISO-arvo 200 jos joku on kiinnostunut. Muokkaamiseen käytän iPhotoa, Lightroom (ehkä 4?) on ollut hankintalistalla kauan, kokeiluversiosta pidin kovin.

Ennen

Jälkeen
Aamun jälkeen en olekaan vienyt Nanaa, koska olin ensin serkkuni 18v-synttäreillä ja tein vielä siellä vieraiden (ja päivänsankarinkin) lähdettyä enkunesitelmän huomiseksi. Onneksi isä kävi Nanan kanssa iltapäivällä lenkillä. Ajattelin lähteä kohta vielä iltalenkille, mutta ulkona on sen verran pimeää etten viitsi enää ryhtyä kuvaamaan. On kuitenkin ihanaa ettei pimeys ole niin totaalista, lumi on mahtava valonlähde. Täydellistä että pakkaset jatkuvat, Nana tykkää todella paljon lumesta ja minä pidän siitä ettei koira tule enää likaiseksi lenkeillä. Paitsi jos katsoo tarkasti tuota ennen-kuvaa, huomaa että Nana onnistui pakkasesta huolimatta löytämään mutaa tassuihinsa jostain aamulla. Ensi viikolla on ehkä jopa liikaa ohjelmaa, mutta toisaalta pelkästään kivoja juttuja joten en valita.

10 kommenttia :

 1. Hamppu on hauskan näköinen ja oon kateellinen Nanan hihnasta.

  Niiiin et oo käynyt iltalenkkiä kun et jaksanut lähteä Lepuskiin. Senkin daiju vätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   (arvaa vaan lähtiks isä just sen kaa ulos ja mä vaan istun koneella)

   Mut on tärkeetä rentoutua! Ja hengittää! Joten älä inise.

   Poista
 2. ooi vähän ihana tuo eka kuva :3 ! ja mä muokkaan myös iPhotolla ja ihan riittävän hyvin saan sillä muokattua :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja otoksia, oot hyvä käsittelemään kuvia. Nanan ilme 4. kuvassa, tui :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos :) Vähän ehkä liikaa kontrastia noissa varsinkin kun vertaa alkuperäiseen :D Hän on niin suloinen :')

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Tännekin satoi viikonloppuna vihdoin lumet. Ei tarvitse enää liukastella ja Lukan mahakarvat pysyy puhtaina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! On kyllä ihan parasta kun ei tarvitse koko ajan putsata koiria :)

   Poista
 5. Hamppu on mahtava nimi walesille! Ihana toi molempien spanielimainen röhnöttävä istuma-asento... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha se kyllä sopii Hampulle erinomaisesti! :D Joo ne ei olleet ihan parhaimmillaan eikä myöskään kuvaamiseen ollut tarpeeksi aikaa kun koko ajan jostain tuli joku ja Hamppu säntäili ympäriinsä...

   Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com