perjantai 6. syyskuuta 2013

Some people talk to animals. Not many listen though: that's the problem

Kyllä nyt on suurten viisauksien jakaminen loputonta täällä blogissa. Otsikon viisauden lisäksi on pakko jakaa tämä kuva jonka otin tallimme seinällä olevasta sääntökokoelmasta:
Ihan tottahan tuo on, ei siinä mitään :D Mutta asiaan! Olin Kylmälässä tallilla katsomassa Ronjan tuntia, Nana oli mukana. Lisäksi Ronjan äiti toimi ystävällisesti kuskina ja oli heidän lapukkansa Mupen kanssa paikalla. Timo ei päässyt mukaan koska se lähti omistajalleen yökylään pitkästä aikaa. En ihan tiedä milloin Timo on tulossa takaisin, mutta veikkaisin että huomenna. Ronjan tunti meni hienosti, Anton oli oikein hieno.
Tallin omistajan Mian Ana-seropi oli myös paikalla, se on kyllä todella hieno otus. Vanhoissa koirissa on jotain mystistä ja kaunista, pidän niistä enemmän kuin pennuista. Minulla ei ole koskaan ollut pentukoiraa, ja vaikka olen jo melkein päättänyt ottavani seuraavaksi jonkun pentukoiran, en silti kyllä ole mikään pentuihminen. Stressaannun todella paljon nuorten koirien seurassa, ajattelen että kaiken on mentävä täydellisesti ettei pennulle vain jää mitään traumoja... Vanhusten kanssa on helpompaa, vaikka saattavat nekin olla herkkiä ja pehmeitä.
Kotimatkalla oli jo aika pimeää, syksy tulee ja on aika kaivaa Nanan heijastinliivi esiin iltalenkkejä varten. Olisi kiva kuulla käyttääkö joku lukijoista jotain heijastintuotteita koirallaan näin iltojen pimetessä?

16 kommenttia :

 1. heiiiiii. sun PITI photoshopata Mupelta kuola pois. Oikeesti, Muppe EI kuolaa. Mutta Liina piti makupalaa nenän edessä, niin tokihan silloin pikkaisen kuolaa tuli ;)

  VastaaPoista
 2. Eilen pääsi heijastinliivi ensimmäistä kertaa taas pitkän tauon jälkeen päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näin on alettava toimia! Ihan käsittämätöntä, musta ainakin tuntuu että ihan just alkoi vasta elokuu...

   Poista
 3. Ihania kuvia taas! Tykkään nuista ryhmä-/kaverikuvista, Timiä kun ei ikinä saa mihinkään tuollaiseen, se ei vaan malta pysyä paikoillaan, vaikka muuten onkin niin rauhallinen. :D

  Ja meillä on hihnaan laitettu pari heijastinta ja Hurtan heijastinliivi on kans käytössä. :) Kohta niitä saa alkaa taas käyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Joo kyllähän se treeniä on vaatinut että koirat pysyvät paikallaan, eikä se aina niin hienosti mene. Mutta yrityksiä ja erehdyksiä niin aina joku kuva sitten onnistuukin. Pitäisi joskus tehdä postaus kaikista epäonnistuneista kuvista kun koirat ovat keksineet jotain muuta kuin oli tarkoitus, niitä nimittäin riittää...

   Pimeällä varsinkaan pientä koiraa ei kyllä näe, onneksi on mahdollisuus ostaa heijastavia juttuja koirille :)

   Poista
 4. Minä käytän schipperkelläni,(tiedätkö,musta pieni elohiiri?) heijastinliivejä,koska muuten sitä ei kyllä itsekään näe.:)Vuosi sitten yhtenä pimeänä iltana käytin koiraani pihalla ja panta luiskahti pään yli,eikä sillä tietenkään ollut heijastimia,niin en nähnyt koiraa ollenkaan.Kamalaa oli käsikopelolla yrittää pyydystää pientä koirulia,(joka ei pysy pihassa,ja asutaan ihan tien vieressä...).Onneksi se ei ollu lähteny mihinkään ja sain niskavilloista kiinni.:)Säikähdin vähän!Mutta nyt käytän liivejä ja heijastavia valjaita.Että suosittelen kaikille!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tiedän schipperken, olen muutaman tavannutkin mutten koskaan tuntenut yhtäkään. Voi ei onneksi ei käynyt mitään, varmasti tuollaista säikähtää :)

   Poista
 5. Meillä on heijastinliivi ja hihnassa heijastimia ja joskus kaulapannassakin sellainen välkkyvä valo, kun ei tuo pikku terrieri näy yhtään värinsä ja kokonsa puolesta nyt syksyiltoina. Talvella sitten hieman paremmin, kun lumesta erottuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin ainakin siellä on varustauduttu kunnolla! Nanallakin oli vilkkuvalo, mutta se on mystisesti kadonnut.

   Poista
 6. Meillä on heijastinliivi kans, jee! Lisäks pannassa heijastin/nimilappu ja välillä heijastinlisäosa hihnassa. :)

  VastaaPoista
 7. Jee hyvä te! :) Wiiiii ens viikonloppuna…

  VastaaPoista
 8. Vanhat koirat ovat aivan upeita <3! Pennut ovat ihania ja todellakin valloittavia, mutta vanhasta koirasta huokuva arvokkuus on jotain ainutlaatuisen ihmeellistä ja rauhoittavaa. Meillä on käytössä sellainen Hurtan ihana heijastinliivi, jossa on "y-rintaremmi" ja joka on sellaisilla lukoilla kiinni. Pannan ja hihnan heijastimet voivat olla sen verran kuluneet että en hyödyttääkö ne enää mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah ihanaa, joku muukin on samaa mieltä :) Hurtan liivit on kyllä tosi hyviä ja yleensä koiran mielestä mukavia. Mullakin oli hihnassa sellainen heijastin mutta en tiedä mihin se on kadonnut... :D

   Poista
 9. Hi ya! Love the phrase of your post name. I find it to be really powerful, and I wish people would listen more to what animals are REALLY trying to communicate! Society seems to have this way of anthropomorphizing animals too much (i do so too at times).

  I didn't know that Nana was fearful too! I'm sorry to hear that! Yep it is lots of hardwork, but having a reactive dog has taught me so much! My problem at first that I expected too much from Joker, so I had to learn how to lower the bar, and not push him. By going slow we have been going well. We still have lots, and lots of work ahead but that is fine. :) Hugs, Francesca

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi there! :) Yeah I agree with you, I think that it's mostly about people not being able (or willing?) to hear anything their pets try to tell them.

   Yeah well Nana has lived with me almost three years now (she's seven years old) and at first we had to do lots of work that we dared to trust each other. But yeah I think that I have learned a lot more about dogs with Nana than with some other dog. Thanks for your lovely comment :)

   Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com