lauantai 23. marraskuuta 2013

Who's gonna push you through heavy days?

1/13, f2, ISO 640
Minun piti ehtiä lenkille Marin ja Milon kanssa, mutta niin ei käynyt joten tallustin Nanan kanssa kahdestaan autiotalolle ja takaisin. Ajattelin, että nyt on liian pimeää kuvata. Sitten totesin taas, että tällaista tulee olemaan lumentuloon asti, joten parempi vain yrittää sopeutua. Nana oli kovin kärsivällinen malli. Hukkasin linssinsuojukseni tuolla pimeässä, toivottavasti se löytyy huomenna kun on taas valoisaa. Tänään ei ole otsikosta huolimatta ollut mitenkään rankka päivä, alistuin vain vihdoin kuuntelemaan Turisaksen uuden albumin. Minulla on valitettavasti ikävä muutamia ihania ihmisiä. Mutta kyllä tämä tästä, aika tuntuu kuluvan ihan käsittämätöntä vauhtia.
1/13, f/2, ISO 400
1/13, f/2, ISO 200
1/125, f/2, ISO 640
1/13, f/2, ISO 640
Muistan muuten joskus joistain blogeista lukeneeni lauseen "Blogger pilas laadun :((((((", ja muistan ihmetelleeni mistä nämä ihmiset mahtavat puhua. Tänään sen kuitenkin tajusin, koska esimerkiksi tuon ensimmäisen kuvan blogger yritti ladata tuollaisena esille:
En tajua miksi, en tajua miten, mutta latasin nämä kuvat ensin facebookiin yhteen ryhmään ja sitä kautta sitten tänne. Merkillisiä asioita tapahtuu! Laitoin jokaisen kuvan kuvatekstiin kuvaustiedot jos ne vaikka auttaisivat tai inspiroisivat edes yhtä pimeässä kuvaavaa ihmistä. Ensimmäinen luku on suljinnopeus, toinen aukko ja kolmas ISO-arvo. Koska suljinaika oli noin pitkä (eli luku pieni), en kuvannut käsivaralla, koska kuva olisi silloin ehtinyt heilahtaa. Toivoin koiran pysyvän paikoillaan, kuten kävi, ja pidin kameraa aina jollain korokkeella koiran korkeudella. Esimerkiksi pyöräteline ja sillan kaide toimivat erinomaisesti tässä tehtävässä.

6 kommenttia :

 1. Rakastan näitä pimeällä otettuja kuvia! Blogger tosiaan pilaa laadun ja siksi lataan omat kuvani blogiin flickrin kautta, suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ennen huomannut mitään ongelmaa ja jos en huomaa jatkossakaan niin en jaksa alkaa säätää. Mutta voi olla että on pakko :D Kiitos kehuista :)

   Poista
 2. Blogger säätää mullakin itsestään jotain keinovalotusta noihin kuviin, mutta pitääkin kokeilla tuota faceen lataamista. Mutta ihania nää pimeässä otetut kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme miten en oo ennen huomannut mitään... Ja siis ei faceenkaan lataaminen oo hyvä, se pakkaa ja huonontaa kuvien laatua. Kiitos, kiva kuulla :)

   Poista
 3. Rakastan näitä katuvalokuvia <3! Kiitos kun laitat säädöt tännekin, haluisin niin kokeilla tätä mut täytyy lähteä jonnekin kaupunkiin, täällä katulamput eivät oikein loista kirkkaudellaan... :D huh miten lyhyellä suljinajalla saat terävää jälkeä aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi kiitos :) Joo siis kuten tekstissä mainitsin, niin ei käsivaralla kuvaamalla olis tullut mitään mutta "jalustaa" käyttäen onnistuu jos koira sattuu olemaan paikoillaan. Kokeile ihmeessä joskus jos saat tilaisuuden!

   Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com