perjantai 22. marraskuuta 2013

The truth will set you free

Pari tuntia sitten Milo lähti kotiin, kävin vielä juuri ennen sen lähtöä metsälenkillä koirien kanssa. En usko, että Nana varsinaisesti jää kaipaamaan Miloa, mutta minä ainakin jään. Saan koiranpitooni aina ihan uutta ryhtiä kun täällä on hoitokoira, käyn pidemmillä ja vaihtelevemmilla lenkeillä kuin vain Nanan ollessa kotona. Toisaalta kun tiedostan asian, voisin ehkä yrittää vaikuttaa siihen.

Haluaisin kovasti myös mätsäriin, viime kerrasta on jo aika kauan. Nyt minulla ei ole edes tiedossa milloin ja missä järjestetään sellainen mätsäri johon me pääsemme mukaan, mutta eiköhän jostain vielä löydy sellainen/ Eipä talvella juurikaan ikinä tapahdu mitään messaria lukuunottamatta. Huomasin tuota vanhaa mätsäripostausta etsiessäni, että tekstieni sävy on muuttunut paljon kesän loputtua. Ei enää loputonta ihkutusta siitä kuinka kivaa ja kaunista ja mukavaa ja ihanaa elämä on.
Rupesin pohtimaan, mutta oikeastaan minun suhtautumiseni elämään ei ole muuttunut. Minulla on edelleen kivaa, ehkä jopa vielä kivempaa kuin kesällä. Kesällä olin kyllä kovin tyytyväinen, mutta se oli kuitenkin kaikilla tavoin hetkellistä, ohimenevää. Kun huomaan voivani nauttia arjesta, syksystä ja pimeydestä, tiedän että olen tyytyväinen elämääni. En osaa edes ihan sanoa miksi pidän elämästäni, mutta ainakin yksi iso asia on se, että olen opetellut pitämään itsestäni. Olen alkanut tehdä pieniä ja isoja päätöksiä ajatellen paljon vain ja ainoastaan itseäni ja omaa jaksamistani, se on aika toimivaa. Tietysti muutkin ihmiset tulee ottaa huomioon, ja muiden auttamisesta ainakin minä saan hyvän mielen.
Joskus pitää kuitenkin myös ajatella itseään. Esimerkiksi nyt minulla on koeviikko, ja eilen olisin voinut tehdä vaikka mitä juttuja koska minulla ei ollut koetta. Sen sijaan päätin viettää älä tee mitään-päivää. En laittanut aamulla kelloa soimaan, sain nukkua yksitoista tuntia. Kävin muutamalla pitkällä ja rauhallisella lenkillä koirien kanssa, soitin jonkun verran, söin hyvää ruokaa, luin ruotsia ja ihan vain olin. Koneelle menin vasta myöhään illalla vähäksi aikaa ja pidin kännykkääkin aika paljon pois päältä. Tuollainen päivä tuli todella tarpeeseen, kiireen keskellä on hyvä välillä pysähtyä ja miettiä itselleen tärkeitä asioita.
Kaikki todella hyvin juuri nyt: minulla on ihana tyttöystävä, hieno koira, juuri sopivan verran todella rakkaita ystäviä, tärkeä perhe, ilahduttavia harrastuksia (soittaminen, ratsastus), mutta ehkä kaikkein tärkeinpänä rauhallinen ja tyytyväinen olo. Ainoa ongelma on liian kova kiire, mutta olen ratkaissut ongelman toteamalla ettei sellaista asiaa ole olemassakaan. Kiinnostuneet voivat googlettaa aiheesta lisää, mutta lyhyesti voin sanoa että jos ehtii suunnitella tarpeeksi, ei ole kiire. On ihan turhaa sanoa ettei ehdi tehä jotain koska on kiire, pitää vaan priorisoida enemmän. Ne asiat joilla on väliä, ehtii aina tehdä.
Hyvää, kiireetöntä viikonloppua!

19 kommenttia :

 1. Voi, ihana postaus! Jos mahdollista niin mä tulin vielä paremmalle fiilikselle tästä ja aaa nyt oon tosi tosi tosi happy. Olet kiva. <3 Daiju-Nana kans!

  Meinasin kirjottaa että nyt on pakko lopettaa fiilistely ja tehdä asioita koska kiire, mutta jostain syystä jätin kirjoittamatta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi säkin oot kiva <3 Sitä _ei ole_ olemassa, muista! ;)

   Poista
 2. Ihana postaus! Voi kun vaan muistaisi aina pitää näitä juttuja mielessä, ja välillä keskittyä ihan vaan itseensä ja siihen hetkeen, joka päällä on. Mulle se on vaan aivan hirveän vaikeaa! :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Joo se on varmaan vaikeaa vähän kaikille aina joskus ja tietyissä vaiheissa kun on paljon muuta. Mutta aina joskus kannattaa oikein tosissaan yrittää niin huomaa kuinka hyvä olo tulee ja sitten ei enää olekaan niin kovin vaikeaa löytää aikaa itselleen ja rauhoittumiselle.

   Poista
 3. Oon kyl hirmu tyhmä ku en tie, mutta mikä toi messari on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kommentti :')

   Tämä on messari. Messariksi tuolle viikonlopulle sijoittuvaa jokavuotista näyttelyryntäystä kutsutaan siksi, että se järjestetään Helsingin Messukeskuksessa eli "messarissa".

   Poista
 4. Sul on aina niin upeita kuvia! Kumpa itsekin osaisin, en edes yhtään tajua niistä kameran asetuksista mitään joista jossain postauksessa kirjoitit, ehkä olisi syytä opetella :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Siis otatko sä oikeesti automaattiasetuksilla pelkästään kuvia? En haluaisi sanoa näin ja kannustaa tuollaiseen kauheuteen (:D), mutta mun mielestä sunkin kuvat on hienoja ja en uskois niitä automaatilla räpsityiksi. Kyllä ehdottomasti on syytä opetella, jos otat nyt jo tuollaisia kuvia niin en uskalla edes kuvitella miten hienoja niistä tulee kun opit ymmärtämään kameraasi.

   Aloita niin, että joudut aina säätämään vain yhtä juttua ja kamera tekee loput, ja pikku hiljaa opit laskemaan eri juttujen suhteita toisiinsa ja tiedät jo ennen kuvan ottamista aika tarkasti miten kamerasi pitää säätää. Ja jos osaat ja haluat kysyä ihan mitä vaan kuvaamisesta niin tee niin, vastaan mielelläni jos mitenkään osaan.

   Poista
  2. Mä otan kaikki kuvani sillä kamerassa valmiina olevalla "urheilukuvalla". Onhan toi kamera mulla jo tossa pari vuotta ollut, joten ehkä olisi hyvä alkaa pikku hiljaa tutustua siihen tarkemmin..:'D Jotkut mua on joskus neuvoneetkin, mutta enään mä en muista siitä mitään, mutta joo pitää tosiaan opetella. :)

   Poista
  3. Täältä ja täältä löytyy aika selkokielisiä ohjeita, jos sulla on joskus aikaa niin lue :) Kokeilemalla ja yrittämällä oppii kyllä. Ja kuten tuolla ekalla sivulla sanotaan, "Järjestelmäkamerassa on automaattiasetus, jolla kuvaaminen on helppoa, vaivatonta ja tylsää. Jos et koskaan kuvaa järjestelmäkameralla muuten kuin automaatilla, järjestelmäkamerasi on kuin iso ja kallis pokkari".

   Poista
 5. Mahtavia kuvia! Valon oot saanut tosi kauniisti kuviin. Ihana ja hyvin kirjoitettu postaus, tuli ihan itsellekin hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos paljon! Ja oon niin tyytyväinen noihin aurinkokuviin, oli ihan pilvinen ja harmaa päivä mut just kun otin kuvia aurinko sattui hetkeksi tulemaan esiin ja sain kuvattua :)

   Poista
 6. Messari on kyllä ehkä itelleni odotetuin tapahtuma loppuvuodelle! :) Sinne olen suuntaamassa kolmeksi päiväksi :)

  Todella ihania kuvia sulla aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep sinne mäkin aion kolmeksi päiväksi suunnata. Matkakaan ei kestä mulla kuin 20 minuuttia, kyllä kelpaa.

   Kiitos kiitos :)

   Poista
 7. Et muuten ole messarissa kolmea päivää, se kolmas on 15.12. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha totta! :D Ehkä me voidaan silti käydä siellä.

   Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com