maanantai 18. marraskuuta 2013

And I think to myself... What a wonderful world

Tätä toivottiin, joten tämän toteutan! Eli kuvien tietoja esiin. Vähän mielenkiintoisempia tietoja olis ehkä tullut jos olisin saanut kuvattua monessa paikassa, mutta toivottavasti näistä saa jotain irti. Kaikissa runkona on Nikonin D300S ja jokaisessa objektiivina AF-S Nikkor 50mm f/1.4G. Ja raakakuvia (RAW) ovat myös kaikki, iPhotolla editoituja.

Hyvällä säällä kuvatessa ISO-arvoa on täysin turhaa nostaa, eikä kannata ettei kuva ala kohista.
Pellolla oli kaksi koiraa, ja lempikoirakuvaajani opetti kerran, että aukon on vastattava koirien lukumäärää. Ja vielä jos haluaa pelata varman päälle niin aukko yhtä isommaksi. Joka kuvassa oli mahdollisuus, että koira lähtee liikkumaan ja liikkuvaa koiraa kuvatessa suljinaika aina vähintään 1/500. Mitä lyhyempi (eli "isompi" luku), sitä paremmin liikkeen saa pysäytettyä.


ISO 250 
f/2.2 
Suljinaika: 1/800


ISO 200
f/2.2
Suljinaika 1/1600


ISO 500
f/2.2
Suljinaika: 1/800


ISO 500
f/2.2
Suljinaika: 1/320

Vaikka aikaisemmin puhuin siitä, että liikkeen pysäyttämiseen tarvitaan 1/500 suljinaika, joudun heti toteamaan että säännöt on tehty rikottaviksi ja riskejä on otettava. Tämä kohta oli sen verran enemmän metsässä, että tarvitsin lisää valoa, joten pidensin suljinaikaa (eli "pienensin" lukua). Tämä otos on ehdottomasti lempikuvani näistä.


ISO 500 
f/2.2
Suljinaika 1/640


ISO 500
f/2.2
Suljinaika 1/640 


ISO 640
f/2.2
Suljinaika 1/1600


ISO 640
f/2.2
Suljinaika 1/1600

Timon ja Tarmon omistajalla on ollut pienimuotoinen ongelma kun pojat eivät tule toimeen ja Tarmo on viimeisellä kotilomallaan loppiaiseen asti ennen töiden alkamista. Nyt Timolle on kuitenkin onneksi löytynyt hoitopaikka koko ensi kuuksi, elämä hymyilee. Muuten se olisi voinut olla meillä, mutta oikeastaan kukaan muu kuin minä ei meillä oikein pidä Timosta :D Varsinkin kissamme Pirkko on kovasti sitä mieltä, että koko berni voisi mieluusti kadota ikuisiksi ajoiksi. Onneksi tilanne on nyt ratkennut eikä Timolle tarvitse enää etsiä hoitopaikkaa.

8 kommenttia :

 1. Voi mä tykkään tosta otsikosta ja Nanasta ja Milosta ja sun valokuvaustaidoista ja ehkä vähän sustakin <3 Olette kivoja, rapsutuksia hurtille!

  VastaaPoista
 2. Kiva ja varmasti monelle hyödyllinen postaus! Ja rakastan sun kuvia aina vaan enemmän :D

  VastaaPoista
 3. Onpa upeita kuvia taas! <3 pitäis kyllä ehdottomasti itsekin enempi kuvailla ja tutustua tuon kameran asetuksiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Kannattaa, se on ehdottomasti vaivan arvoista.

   Poista
 4. Tästä blogista ei kyllä voi sanoa kun VAU! Upea banneri ja tosi taidokkaita kuvia! <3 Huippua!


  ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

  VastaaPoista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com