torstai 15. elokuuta 2013

Tätä tunnetta en voi käsittää


Kouluinnostukseni rupeaa nousemaan huolestuttaviin sfääreihin: tänään nautin olostani jopa kemiantunnilla ja neljältä koulun loppuessa olin ihan tosissani harmissani kun huomiseksi ei ole mitään läksyä. Olen kuullut muutamilta kavereiltani kuinka vaikeaa ja inhottavaa heillä on lukioissaan, joten ehkä se lisää arvostustani oman lukiotaipaleeni yksinkertaisuutta kohtaan. Epäilen, että koko vuosi ei tule olemaan näin helppoa ja hauskaa, mutta toivon että osaan jossain takaraivossa säilyttää tietyn optimismin koulunkäyntiä kohtaan. Meillä on Tapiolan lukiossa erinomaisia opettajia, ihan mielettömiä opiskelijoita, täydellinen musalinja, hyvää ruokaa ja rauha ja hyvä tahto kaikilla ;) Tämä hyvä fiilikseni johtuu osittain siitä, että kävin eilen yhden tallikaverini ja tämän ponin kanssa tunnin verran maastoilemassa Wäiskillä. Hevoset ovat ehdottomasti yksi asia, josta en ikinä koskaan halua luopua. Saan mielettömästi voimaa ja iloa hevosista. Mutta koirista kyllä ehdottomasti myös, en välttämättä enemmän, mutta jollain erilaisella tasolla. 


Eilen olin Timon kanssa koirapuistossa ja se pääsi leikkimään dalmatialaisen ja lyhytkarvaisen collien kanssa. Otin reissusta muutaman kuvan jotka kuvittavat tämän postauksen. Timolla ei kuitenkaan mene ihan niin hyvin kuin minulla lukiossa... Eilen se oli ihan normaalilla liikutuksella, ei mitenkään tavallista enemmän tai vähemmän. Aamulla isä oli käynyt kävelemässä Timon ja Nanan kanssa, eikä mitään ontumista kuulemma ollut havaittavissa, mutta kolmen aikaan kun isä oli lähdössä privaattilenkille Timon kanssa, se oli ontunut todella pahasti.



Soitin tietysti Timon omistajalle heti kotiuduttuani, koska haluan omistajan tietävän miten hänen koiransa pärjää täällä. Emme kuitenkaan kumpikaan osaa kovin paljoa huolestua: Timolla on ennenkin ollut tuollaisia mysteeriontumisia jotka paranevat parin päivän lepäämisellä. Ruokahalu ja asenne on koiralla ennallaan, joten ei se mitenkään loputtoman kipeä voi olla. Jotain hämärää siinä jalassa kuitenkin on oltava, vaikka se onkin kertaalleen terveeksi kuvattu.


Ehkä Timo pitäisi viedä uudestaan kuvattavaksi, mutta kyseessä ei ole minun koirani joten en vastaa asiasta. Nanasta sen sijaan en ole kirjoittanut mitään, joten ehkä nyt voisin. Sille ei kyllä kuulu mitään erityistä, samaa vanhaa. Samat ala-astetytöt jotka ovat vieneet Timon omistajan erinäisiä koiria ulos ovat käyneet muutaman kerran meidänkin oven takana kysymässä Nanaa lenkille, ja minähän olen sen heille ilomielin antanut! Minulle tulee niin vahvasti mieleen omat lapsuusaikani kun juoksin ympäri Laajalahtea kaikkien mahdollisten koiranomistajien ovien takana. Niin se sukupolvenvaihdos vain on koirantalutussektorillakin tapahtunut.


Olen miettinyt, että 30 lukijan ja yli 10 000 näyttökerran kunniaksi järjestäisin jonkun erikoispostauksen, mutta en oikein tiedä mitä tekisin. Ideoita otetaan vastaan. Myös jos joku keksii jonkun mielipidepostausaiheen, kuulen sen mielelläni. Eipä muuta tällä kertaa, yritetään kaikki saada arki toimimaan.

10 kommenttia :

  1. Ihana postaus! Itelle tuota samaa energiaa lukion kans puurtamiseen, niin ois ihan jees. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eiköhän tää mun into tästä laannu pikkuhiljaa :D

      Poista
  2. Moi!:)Aiheita tulee nyt ja kunnolla(Warning).Kysymyspostaus tai My-Day postaus,tai esittelet kaikki koira tarvikkeet mitä sulta löytyy kupit,harjat...:)Tai sitten teet parhaatikinäottamanikuvat-postauksen.Tai mielipidepostauksen aiheita vois olla mitä mieltä oot naksutinkoulutuksesta,mitkä ovat parhaat koiran hoito vinkit sinun mielestäsi.<-Tai yhdistelet monia aiheita,esim. erikoispostaus osa 1/2 ja erikoispostaus osa 2/2.No panic!:D(Täällä jo odottelen erikoispostausta...:D)Tai jos nyt vielä yritän aihetta repiä jostain ni kirjotat postauksen jossa Nana ja kumppanit "kertovat" päivästään,elämästään tai vaikka sinusta.;)Huomasitko mikä sana on selvästi suosituin tässä kommentissa?TAI:DNiin ja kysymys vielä tähän loppuun:Miten aloitan koiranulkoilutus-palvelun ja pitääkö siitä tehdä esim.mitään veroilmoitusta yms.?KIITOS!!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin siinähän niitä ideoita oli, yritän saada toteutettua :) Kamoista en kyllä jaksa tehdä postauksia kun mulla on niin loputtoman paljon koiratavaraa, mutta muut ideat oli oikein hyviä, kiitos paljon.

      Aloin ulkoiluttaa koiria kuusivuotiaana (:D), laitoin joskus kai kakkos- tai kolmosluokalla jotain ilmoituksiakin, että ulkoilutamme koiria. Niistä ei koskaan ollut mitään apua, vaan "asiakkaita" löytyi sillä, että koiranomistajat suosittelivat minua toisilleen, ja sitä kautta itse kysyivät minulta tavatessamme, että voinko viedä lenkille/hoitaa heidänkin koiriaan.

      Joistain mielenkiintoisista koirista kysyin myös itse, että voinko alkaa viedä niitä ulos. Niin ja kauan ennen kuin otin Nanan, vietin aikaa koirapuistollamme ihan ilman mitään koiraa, ja tutustuin koiranomistajiin :)

      Tuloja minulle ei tuosta koirahommasta vuodessa yli 1 350e ikinä tullut eikä tule nytkään, eli veroprosentti on nolla.

      Juttua kyllä olisi riittänyt enemmänkin, tästäkin olisi voinut tehdä postauksen :D

      Poista
    2. Kiitos!:)Aika paljon kuitenkin sait rahaa kokoon.Miten montaa koiraa ulkoilutit päivässä?:)

      Poista
    3. Siis en mä ikinä laskenut kuinka paljon ansaitsin, mutta allen tuon 1 350e mikä on nollaprosenttisen verokortin raja. Se vaihteli paljon kuinka monia koiria lenkitin päivässä, mutta parhaimmillaan varmaan neljä koiraa illassa suunnilleen. Minulla oli parhaan kaverini Elinan kanssa sellainen hieno taulukko johon olimme suunnitelleet mitä koiria viemme minäkin päivänä :D

      Poista
  3. Hyvää koulun alkua sinulle!!!:)

    VastaaPoista
  4. Eikä! Siis mullaki on niin kivaa tuol uudes koulus et vähä ärsytti tänää ku piti lähtee kotiin :D onneks on läksyjä ;)

    VastaaPoista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com