sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Open up your plans and damn you're free

Juuri kun täältä ehti edellinen hoitokoira lähteä, saapui seuraava :D Vili-vehnäterrieri on vanha tuttu, on aina kiva saada samoja koiria uudestaan hoitoon. En ollut lainkaan suunnitellut tai miettinyt tätä juttua, mutta huomasin äsken kuvia muokatessani ottaneeni perjantaina lähes identtisen kuvan samasta kolmikosta vähän vajaa vuosi sitten:

heinäkuu 2013
huhtikuu 2014

Vili on todella kohtelias, hyväkäytöksinen ja helppo koira, joten otan sen mielelläni meille. Koska nyt on loma, lähdimme Tiian ja Sofin kanssa heidän mökilleen.


Olen monta kertaa eri paikoista lukenut ja ihmisiltä kuullut, että heidän koiransa nauttivat mökillä olemisesta. Nana ei ole ollut kuin kerran mökillä mukana, enkä varsinaisesti ole koskaan tajunnut mitä ihmiset tarkoittavat sanoessaan koiriensa nauttivan. Olen itseasiassa jopa pitänyt sitä jonkinasteisena koiran inhimillistämisenä ja ajatellut, että omistaja siinä nauttii eikä koiralle ole niin väliä missä ollaan. Nyt joudun kuitenkin myöntämään olleeni väärässä. Nana nautti ihan mielettömästi mökkielämästä, samoin Vili ja Sofi tietysti. Nana ja Vili hengailivat kahdestaan pihalla vaikka kuinka paljon aivan rauhallisina, Nana juoksi ympäri valtavaa pihaa suunnattoman onnellisena ja voi, hienoja koiria meillä.


Nana näytti hurjan puolensa perjantaina, kun se otti yhteen Sofin kanssa. Tilanne käynnistyi kun Nana oli kyttäämässä minulta herkkuja kun olin syömässä, Sofi tuli siihen viereen ja siinä se sitten olikin. Ei kestänyt kuin muutaman sekunnin, että tajusin kiskoa koirat irti toisistaan, mutta siinä ajassa Nana oli jo saanut Sofin nenän aika hurjaan kuntoon. Onneksi se ei vuotanut verta ja oli seuraavana päivänä jo paljon paremman näköinen. Pikkukettu-raukka vain säikähti aika pahan kerran :( No, koirat ovat koiria ja minun olisi pitänyt olla tarkempi tuossa tilanteessa, lukea tarkemmin koiria ja siten estää etukäteen koko rähinä. Toisaalta en pidä kummankaan koiran käytöstä mitenkään käsittämättömänä, niillä on aina muualla kuin lenkillä ollessa pientä eripuraisuutta ja tuijottelua, joten ei ihme että se lopulta eskaloitui pienimuotoiseen yhteenottoon.


Muuten koirat olivat oikein hienosti yhdessä, enkä usko että Nanan ja Sofin välillä mitään ikuista vihanpitoa on. Mökkireissu oli todella onnistunut, ja juuri sitä mitä tarvitsin nyt. Minulla on ollut todella kova kiire tässä muutaman viikon ajan, ja läheiset ystäväni ovat jopa olleet sitä mieltä että kärsin jostain pienimuotisesta burnoutista. En siitä tiedä, mutta olen ollut todella väsynyt kun kiire loppui vihdoin. Siksi oli ihanaa olla muutama päivä mökillä rentoutumassa: nukkua, viedä koiria ulos, syödä ja tietysti treenata tokoa aina välillä.


En jotenkin saanut otettua kuvia kuin tuolla yhdellä lenkillä. Minulla on muutenkin ollut pienimuotoisia ongelmia valokuvauksen suhteen, inspiraation puutetta tai jotain. Luultavasti nyt kun minulla on "vain" koulua muiden ylimääräisten juttujen loputtua, ehdin enemmän paneutua kuvaamiseen ja tämä ongelma helpottuu. En ole viime aikoina ehtinyt juuri ollenkaan viedä Nanaa kunnon lenkeille, joten minun kiireideni loppuminen ja pääsiäisloma tulevat kyllä erinomaiseen saumaan. Parin viikon päästä onkin jo vappu, eli Nanan 8-vuotissynttärit, käsittämätöntä kuinka nopeasti aika kuluu.

10 kommenttia :

 1. Mökkeily on parasta! Meillä oli aluksi usein Emmin ja Ellan välillä tappeluita, sai olla tosi tarkkana, mutta nyt ovat onneksi hyväksyneet toisensa ja vain nauttivat kun on kaveri jonka kanssa leikkiä. Niinhän se yleensä taitaa olla, että nartut eivät välttämättä siedä toisiaan. Onneksi kuitenkin Nana ja Sofi pystyy hyvin olla toistensa seurassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Joo Nana ja Sofi on molemmat aika... omalaatuisia otuksia koirasosiaalisuuden suhteen et ei mikään ihme etteivät ole täysin harmoonisessa yhteiselossa koko ajan. Kiva et Emmi ja Ella ovat tottuneet toisiinsa, ehkä noi meidänkin koirat lopulta hyväksyvät toisensa ihan kokonaan. Kyllä ne nytkin pärjää kun tota tappelua lukuunottamatta Nana yleensä väistää onneksi :)

   Poista
 2. Ne on kyllä omalaatusia muutenkin kuin koirasosiaalisuuden suhteen :D En kestä noita kahta ekaa kuvaa, S ja N istuu oikeesti ihan samalla tavalla! Varsinkin Nana, ihan ihmeellinen koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat muistuttaa omistajiaan! Jep ja kans siinä sun ottamassa yhteiskuvassa, ihme otuksia :D

   Poista
 3. Ihania kuvia! Meidänkin koirat nauttivat ihan oikeasti mökkeilystä, koska suuressa laumassa saavat mökillä ollessaan vähän erikoishuomiota, eikä se ulkona kirmailukaan aamusta iltaan mitään pakkopullaa noille meidän koirille ole :D Äh, vihaan noita tilanteita kun koirat ottavat yhteen. Meilläkin nartut käyneet toistensa kippuun ihan tappoasenteella ja tikattavaksikin on joskus saanut kuskata. Kahden siinä mielentilassa olevan sakemannin väliin kun ei ihan niin vain mennäkkään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Oi ihanaa, mielikuva seefferilaumasta juoksentelemassa ympäriinsä :') Hui kamala, isot koirat tappelemassa ei ookaan ihan niin helppo nakki ku tollaset pikkusintit...

   Poista
 4. Heinäkuun kuvassa koirilla on vaan huomattavasti kuumempi kuin nyt - kaikki läähättää. Käytiin katsomassa Fresitaa, kts. kuvat blogista.

  VastaaPoista
 5. Mökkielämä <3 Meillä Bruno ja Kaapo harrastaa noita kissatappeluita kun seassa on yks vastakkaista sukupuolta. Isommissa laumoissa ei ole tätä ongelmaa, jotenkin toi kolmen porukka on tosi haastava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3 Voi poikia :D Toi on usein totta, mut Nana ja Sofi nyt vaan on vähän tollasia, ei ne Vilistä välittäneet.

   Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com