tiistai 26. elokuuta 2014

Menon mahtavan sai vereen hän


Hmm. Taisin tuossa Lilon ollessa täällä vähän puhua sellaisia, että en ota enää uusia hoitokoiria. Että näissä jotka on jo, on ihan tarpeeksi hommaa. Ja otin otetaan vastaan hoitokoiria-ilmoituksenikin pois. Mutta kun katsokaa nyt tuota, kuka voisi vastustaa?!


Eli saanen esitellä, walesinspringerspanieli Charlie, ikä kolme kuukautta :') Charlie asuu ihan meidän naapurissa, ja joutuu omistajien pitkien työpäivien takia olemaan paljon yksin. Minulla taas on lukiossa abivuosi menossa, eli koulua ei enää mitenkään ihan kauheasti ole. Siispä teimme diilin, että käyn viemässä Charlieta päivisin ulos aina niinä päivinä kun ehdin. Ehkä Charlie nyt sitten jää viimeiseksi uudeksi hoitokoiraksi, saa nähdä.


Kävin eilen illalla hakemassa Milon tänne, koska sen omistaja on kuumeessa. Koulusta päästyäni lähdin metsään lenkille Milon, Nanan ja Charlien kanssa. Menomatka oli aika... haastava, voisi sanoa. Milo ja Charlie pyörivät ja pomppivat joka suuntaan, Nana kiskoi kuin viimeistä päivää. No, selvisimme kuitenkin metsään asti, ja siellä koirat pääsivät juoksemaan. Charlie on ihan uskomattoman reipas pentu, siellä se painoi menemään Nanan ja Milon perässä kuin vanha tekijä.

Kävimme vielä viemässä Charlien kanssa Milon kotiinsa, bussissa matkustaminen sujui pennulta oikein mallikkaasti. Charlie on tosi suloinen ja ilahduttava koira. Oli onni, että sen omistajat kysyivät olisiko minulla aikaa ulkoiluttaa Charlieta joskus!

12 kommenttia :

  1. Tuo päätös koskien hoitokoiria kuulostaa järkevältä. Pentu on hyvin suloinen :) 3. kuva on hauska, Nana osaa olla niin esimerkillisen hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh yes, toivottavasti saan sen nyt pidettyä. Enköhän! Charlie on upea <3 Ja Nana tietysti aina kans, kiitos :)

      Poista
  2. Hei miten oot saanut noin paljon hoitokoiria? :D Meillä on perheessä allergiaa niin en voi saada omaa koiraa ennen kuin lennän pesästä, mutta haluaisin kovasti päästä lenkittämään jotain naapuruston koiria. Kokemustakin mulla on isoista ja hankalistakin koirista (mm. alle vuoden ikäinen, täyskaheli flattiuros on ollut hoidossa). En vaan uskalla kysyä keneltäkään puolitutulta koiranulkoiluttajalta - taidan pelätä liikaa kieltävää vastausta ja sitä, että rupeaisin sitten tyyliin välttelemään kaikkia joilta saisin kysytyksi... Lisäksi mietityttää se, ottaisivatko ihmiset 15-vuotiasta vakavasti ja antaisivatko koiraa vieraan käsiin.

    Eli kysymykseni tässä oli se, että kuinka oot saanut nuo kaikki hoidokit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos kommentistasi! Ajattelin, että voisin kirjoittaa tästä aiheesta ihan postauksenkin, sen verran pitkä juttu :)

      Mutta siltä varalta että tuo postaus jää haaveeksi, vastaan nyt kuitenkin lyhyesti jotain. Aluksi vain juuri tutustumalla moniin koiriin ja omistajiin, kuten itsekin ajattelit että ehkä pitäisi tehdä. Puskaradion kautta, kun omistajat ovat puhuneet keskenään ja suostutelleet hyväksi kokemaansa hoitajaa, olen saanut lisää hoitokoiria. Tuttujen koiria olen aina hoitanut myös. Ja ilmoitus on ollut koirat.comissa ja nyt tänä kesänä yhdellä toisella sivulla. Luulen kuitenkin, että noiden kautta sain paljon yhteydenottoja tämän blogin takia, joka oli linkitettynä ilmoituksiin. Täältä ihmiset ovat nähneet, että minulla on ollut paljon muitakin koiria, ja ehkä siksi uskaltautuneet ottamaan yhteyttä.

      Nyt jälkeenpäin olen kauhistellut, kuinka paljon vastuuta minulle on annettu jo ala-asteikäisenäkin, joten 15-vuotiaana et varmasti ole liian nuori hoitamaan koiria :)

      Dogia on myös yksi hyvä sivusto, johon kannattaa liittyä jos etsii hoitokoiria. Ja jos (tai varmaan voisi sanoa kun?) olet facebookissa, niin siellä voi liittyä erilaisiin koiranhoitoryhmiin (esim. Koiran ulkoilutusapua).

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Oliko sulla ekojen hoitokoirien aikoina jo Nana vai uskalsivatko ihmiset antaa lemmikkejään koirattoman ja kokemattoman hoitoon?

      Poista
    3. Nana tuli 2011 alkuvuodesta vasta ja olen hoitanut ja varsinkin ulkoiluttanut muiden koiria jo kuusivuotiaasta :D Eli ei ole ollut Nanasta kiinni. Kokemusta tuli siinä tehdessä, ala-asteella ulkoilutin todella paljon naapurustomme koiria ja osa niistä tuli sitten välillä hoitoonkin

      Poista
  3. Charlie-walesinalku on aivan liian ihana, en tiedä miten tulen kestämään jos sitä alkaa näkyä täällä blogissa enemmän <3____<3 Mun jo hetken taantumassa ollut pentukuume ponnahti huippulukemiin heti kun näin sen kuvan fb :ssä joten entäs tää postaus sitten! Teillä on mahtavia naapureita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pentukuumeeseen auttaa pennun ottaminen! ;) Niin on <3

      Poista
  4. Voi ei kuinka suloinen pentu! Sopii hyvin Nanan viereen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep samaa kattelin kun ne käveli vierekkäin, Nana ja Charlie sopii kyllä tosi hyvin yhteen :)

      Poista
  5. Voi tuota ihanaa Nana nöppöstä, ihanat sileät korvat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just trimmasin! :D (kukaan muu ei varmaan edes huomaa mitään)

      Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com