torstai 6. joulukuuta 2012

4.12.


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! :) Ja oi toi on ainoa oikea biisi jota pitää kuunnella tänään <3


Ja kuten nokkelimmat lukijat jo huomasivatkin, tänään ei ole neljäs päivä. Ei edes vaikka otsikko harhaanjohtavasti niin väittääkin. Meillä oli nettipiuha poikki koska joku (Tarmo) oli tylsistyneenä pureskellut sen poikki... Siispä neljännen päivän kuvat ovat tässä nyt sitten.

Olimme taas kerran koirapuiston viereisellä pellolla hengailemassa. Kaikki neljä (4) koiraa olivat mukana, kuvassa takana vasemmalta oikealle Tarmo, Nana, Kiki ja edessä Dino.

Niiden hihnassa kuljettaminen pellolle onnistui yllättävän hyvin! Pentukin muutaman minulta ja Nanalta tulleen ärähdyksen jälkeen tajusi alkaa liikkua eteenpäin ilman toisten korvissa roikkumista.

Pelto siitäkin hyvä paikka, että kun liikkuu neljän (4) koiran kanssa, ei pääse kukaan yllättämään mistään päin, koska näkyvyys on niin hyvä. Tavallaan nuo osaavat käyttäytyä vieraidenkin koirien kanssa, mutta kun Dino arkana poikana joskus alkaa räksytellä, Nana intoutuu mukaan haukkumaan ja niin mukana menevät jopa tasaisen rauhalliset opaskoiratkin. Joukossa tyhmyys tiivistyy.

Laumaa kiistattomasti johtavat narttukoirat Nana ja Kiki tuntuvat hallitsevan sulassa sovussa. Jossain vaiheessa Nanalla oli vaihe, että se yritti kyykyttää Kikiä, mutta se on onneksi loppunut kokonaan.








Dino on kasvanut jo todella paljon, ja painaakin huimat 18kg! Sille luultavasti ostetaan seuraavaksi aikuisten ruokaa, jotta kasvuvauhti pysyisi maltillisena. Suloinenhan tuo on kuin mikäkin :')




"Kypsistä" aikuisista koirista otin yhden poseerauskuvan myös, vasemmalta oikealla koirat ovat Tarmo, Nana ja Kiki. Noista saisi vaikka mitä hauskoja poseerauskuvia kun vain jaksaisi asetella ja miettiä. Ne pysyvät nimittäin paikallaan juuri niin kauan kunnes vapautus tulee.

Tarmo ja Kiki leikkivät keskenään todella paljon. Dino juoksenteli välillä mukana ja Nana vain katseli arvioivasti kauempaa eikä yhtynyt riemunpitoon lainkaan.






Kävin vielä iltapäivällä Leppävaarassa hoitamassa asioita, ja Dino ja Kiki pääsivät mukaan. Molemmat suhtautuivat ihmeen lungisti ihmisvilinään, hissi eikä bussikaan aiheuttanut hämmennystä. On suloista katsoa kuinka paljon Dino tukeutuu Kikiin. Ja kun Kiki nyt on niin viisas ja rauhallinen, oppii pentukin kuin vahingossa samanlaiseksi. Kuvia reissulta ei valitettavasti ole kuin yksi epätarkka otos hissistä.


Illalla olin kaverini Elinan luona hengailemassa, ja otin Dinon mukaan. Hetken uutta paikkaa ihmeteltyään se alkoi tyytyväisenä nukkua, Dinomaisesti ihmeellisessä korkkiruuviasennossa...


Tänään Erica kävi Dinon ja kumppaneiden luona rokottamassa pikkubernin. Se sujui rauhanomaisesti, hyvä jos Dino edes huomasi koko rokotusta. Dinon molemmat reunimmaiset etuhampaat (siis ei kulmurit) ovat edelleen kiinni, vaikka pysyvät hampaat ovat jo näkyvissä. Ne kuitenkin ovat väistyneet hyvin ja heiluvatkin sen verran paljon, että niistä ei ole haittaa, ja nuo hampaat luultavasti ihan parissa päivässä tippuvatkin pois.

Tänään on ollut siitä harvinainen päivä, etten ole itse käynyt vielä kertaakaan lenkillä Nanan kanssa! Isä on ollut kovin ahkera asian suhteen, en valita. Ajattelin kuitenkin itse vielä käyttää sen ulkona. Tänään on ollut mukavan rauhallinen vapaapäivä, ja huomennakaan ei ole koulua! Kyllä kelpaa <3 Tavoitteena olisi ehtiä huomenna kuvaamaan koiria, saa nähdä mitä päivä tuo tullessaan.


4 kommenttia :

  1. Sinulla vaikuttaa olevan hirveä hinku saada noita yhteiskuvia aina koirista. Minusta niitä alkaa olla jo liikaakin, joka postauksessa jossa esiintyy enemmän kuin yksi koira, koitat saada ängettyä ne samaan kuvaan. Tämmöset kuvat on tylsiä! Koirat vain istua pönöttävät paikallaan katsoen kameraan. Katson paljon mieluummin noita riehakkaampia ja vauhdikkaampia kuvia, kuin tuiki tavallisia "koira istuu" kuvia. Jos välttämättä haluat koiria samaan kuvaan, niin lisää mielenkiintoa toisi jos koirat jotenkin eläisivät niissä kuvissa, juokset, riehuvat yms. Tämä tuo sinullekkin lisää haastetta. (en tosin väitä että kolme koiraa on helppo saada istumaan paikallaan samaan aikaan). mutta sen homman osaat jo, nähtävästi.

    Tsemppiä kuvaamiseen, älä nyt tästä kommentista lannistu, tämä on vain minun mielipiteeni :)

    Pörre

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha en lannistu :D

      Noiden yhteiskuvien (jotka sinällään ovat omasta mielestänikin tylsiä) pointti on seurata koirien kasvua, tai tässä tapauksessa nyt lähinnä tuon berninpaimenen. Toki vauhtikuvat ajaisivat saman asian, mutta kuten mainitsitkin niin siinä onkin sitten enemmän haastetta. Ja harvemmin ne riehuvat kaikki yhdessä.

      Mutta kiitos todella paljon kommentistasi, on paljon kivempaa kirjoittaa tänne kun huomaa, että joku on käynyt katsomassa kuvia :)

      Poista
  2. Tulin seikkailemaan tänne, kun harkitaan bernipojan hankintaa. Meillä on aiemmin ollut kolme rottweileria. Dino on söötti! On toki nuo kaikki, mutta "vauva on vauva"..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi rotikat ovat ihania! Minulla oli pienenä hoitokoirana rottweiler, joka oli ehdottomasti yksi fiksuimmista koirista jonka olen tavannut. Sitä ei koskaan tarvinnut pitää hihnassa, se ei ikinä rähjännyt kenellekään, ja kaupankin edessä se osasi odottaa vapaana.

      Joskus kun on aikaa ja rahaa, hankin vielä oman rottweilerin ja koulutan siitä AINAKIN yhtä hienon ;)

      Onnea bernin hankintaan, jos sellaiseen päädytte.

      Poista

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta :)
llinjama@gmail.com