Hoitokoirat

Olen tehnyt ennen blogia tapaamistani koirista Matka Koiratädin ihmemaahan -postauksen. Tässä esittelen ne koirat, joihin olen tutustunut alettuani kirjoittaa tätä blogia lokakuussa 2012.

Ensimmäisenä tätä blogia ja hoitokoiria ajatellessani mieleeni tulee sekarotuinen Sofi. Sofi oli viipurilainen rescuekoira, joka muutti nykyiselle omistajalleen kymmenkuisena. Sofi osasi vaikka mitä temppuja, haukkui ensin ja ajatteli sitten, ja rakasti hanskoja. Sofi on mitä älykkäin ja kaunein pieni koira, on ollut ilo saada tutustua siihen. Sofin blogi: Karvakamuni Sofi

Sofi Laajalahdessa joulukuussa 2014

Sofi, berninpaimenkoira Timo, sekarotuinen Nana ja bordercollie Milo koirapuistollamme Laajalahdessa lokakuussa -13

Norfolkinterrieri Cola löysi tiensä meille kesällä 2014, ja on sen jälkeen ollut täällä hoidossa muutamaan otteeseen. Cola on oikea herrasmies, itsevarma ja määrätietoinen koira. Kynsienleikkuu on sen kohdalla haastavaa, mutta muuten Colan kanssa ei ole ikinä ollut ongelmia. Cola on todella kiltti ja persoonallinen koira.

Cola heinäkuussa 2014

Cola ja Nana kesällä 2014

Bordercollie Milo on kaverini Marin koira, joka varsinkin jossain vaiheessa vietti paljon aikaa täällä meillä. Milo tuli elokuussa 2013 alle vuoden ikäisenä pikku rimpulana omistajalleen. Milosta on kasvanut mitä miellyttävin koira. Milo osaa olla rasittavakin, mutta kun sille tarjoaa tarpeeksi tekemistä,  se osaa myös rauhoittua.

Milo helmikuussa 2015

Bordercollie Milo Nuuksiossa toukokuussa 2014
Jackrusselinterrieri Tiiti on serkkujeni koira, jonka olen tuntenut jo monen vuoden ajan. Se on todella älykäs ja rohkea pieni koira, jolla on pahoja resurssiongelmia. Tiiti ei juuri koskaan leiki muiden koirien kanssa, ja onkin varmasti onnellinen saadessaan elää ainoana koirana. Se käy meillä säännöllisin väliajoin hoidossa. Nana ja Tiiti teeskentelevät aina, että toista ei ole olemassa, ja tulevat siten erinomaisesti juttuun.


Jackrusselinterrieri Tiiti koirapuistollamme Laajalahdessa kesällä 2013

Jackrusselinterrieri Tiiti leikkimässä berninpaimenkoira Timon kanssa kesällä 2013

Unkarinvizsla Bátor asuu naapurissamme, ja on yksi Nanan rakkaimmista ystävistä. Bátor ei ole koskaan ollut meillä hoidossa, mutta olen ulkoiluttanut sitä välillä. Kyseessä on hienostunut, äänekäs ja komea kaveri, jonka seurassa ei ikinä tule tylsää.

Nana ja unkarinvizsla Bátor Elfvikin metsässä Laajalahdessa keväällä 2013

Bator, Nana ja mustaterrieri Teppo koirapuistolla maaliskuussa 2013

Parsonrusselinterrieri Hupi ja walesinspringerspanieli Hamppu asuvat suomenlapinkoirien Pessin ja Birkin emännän luona. Ne ovat olleet meillä pariin otteeseen hoidossa, ja varsinkin Hupia ulkoilutin sen pentuaikoina paljon. Hupi ja Hamppu ovat hauska pari. Niillä on aina pilkettä silmäkulmassa, mutta kaverit tottelevat kyllä, kun osaa johdonmukaisesti vaatia haluamaansa käytöstä.

Minä ja Hupi Westendissä heinäkuussa 2014

Hamppu pentuna hoidossa meillä 2009
Hupi Elfvikin metsässä heinäkuussa 2014


Hamppu Elfvikissä heinäkuussa 2014

Coton de tulearit Osku ja Eetu ovat olleet meillä muutaman kerran hoidossa. Ne ovat kaverini Auroran (tai no, enemmän hänen äitinsä) koiria, hauskoja pikkuotuksia. Ne esittävät olevansa hurjia ja rohkeita, mutta eivät sitä ehkä sittenkään ole. Yksitellen käyttäytyvät moitteettomasti, joukossa tyhmyys tiivistyy.

Osku Elfvikin metsässä elokuussa 2013
Eetu pihalla temppuilemassa siskoni Katrin kanssa elokuussa 2013

Pojat koirapuistossa kesällä 2013

Labradorinnoutaja Kupla on ollut meillä joitakin kertoja. Kuplan omistaan tutustuin jo kauan sitten, kun kävimme samoilla pentutreffeillä, minä Tarmo-labbiksen kanssa. Sittemmin kävimme myös samoissa tokotreeneissä, minä Timo-bernin kanssa. Kupla on hieno ja tottelevainen koira, mutta sillä on joskus tekemistä hermojensa kanssa.

Kupla koirapuistollamme kesällä 2013

Kupla Elfvikissä toukokuussa 2015

Whippet Lilo löytyi hoitokoirakseni edellä mainituista tokotreeneistä. Sen emäntä kävi australianpaimenkoiransa Lokin kanssa siellä, ja toi joskus Lilon meille käymään. Lilo on kiltti ja suloinen otus, ja Nana viihtyi sen seurassa.

Lilo kaverini Elinan pihalla elokuussa 2014


Lilo ja Nana nukkumassa veljeni studion sohvalla elokuussa 2014


Labradorinnoutaja Luna löytyi kaverini Reetan naapurista ulkoilutettavaksi. Luna oli nuorena aikamoinen kauhukakara, ja minun pitikin tavallaan yrittää kouluttaa sitä. Lunan omistaja alkoi tehdä töitä koiransa kanssa, meni koirakouluun, ja nykyään Luna osaa käyttäytyä hienosti ja on upeasti hallinnassa omistajallaan.


Luna koirapuistollamme kesällä 2012
Luna Malminkartanossa pentutreffeillä heinäkuussa 2012

Labradorinnoutaja Muppe on kavereideni Katjan ja Ronjan koira, hyvinsyönyt ja läpeensä hyväntahtoinen otus. Se on ollut meillä muutaman kerran hoidossa, ja tapaan sitä muutenkin säännöllisesti. Muppe on usein tallireissuilla mukana. Katjan blogi: Katjun kannoilla

Norfolkinterrieri Cola, labradorinnoutaja Muppe, sekarotuinen Nana ja parsonrusselinterrieri Hupi Laajalahdessa -14

Muppe Kolilla toukokuussa 2015

Valkoinen länsiylämaanterrieri Elsa on koulukaverini Maarian koira, ja on ollut meillä muutaman kerran hoidossa. Vaikka Elsa ja Nana ovat samanikäiset narttukoirat, ne ovat tulleet aina hienosti juttuun. Elsa on mukavuudenhaluinen ja hauska otus.


Berninpaimenkoira Timo ja Elsa koirapuistolla heinäkuussa 2013

Elsa ja Elina temppuilemassa koirapuistollamme tammikuussa 2014

Vehnäterrieri Vili löysi tiensä meille toukokuussa 2013, kun olin laittanut koirat.comiin ilmoituksen, että otan koiria hoitoon. Vili on kohtelias, helppo ja tottelevainen koira. Sitä on ollut aina ilo hoitaa, ja se onkin ollut meillä useaan otteeseen käymässä omistajan lomareissujen aikana.

Vili Laajalahdessa marraskuussa 2013

Vili, Nana ja Sofi Tiian mökillä Kärkölässä keväällä 2014

Vehnäterrieri Manu on myös ollut meillä hoidossa. Se on ihan oma lukunsa, todella outo koira. Manu halusi pitää oman henkilökohtaisen reviirinsä tyhjänä, eikä epäröinyt komentaa Nanaa. Se oli muutenkin aika itsenäinen, ja teki mieluiten niin kuin itse tykkäsi.

Manu helmikuu 2014

Vehnäterrieri Manu ja Nana Elfvikin metsässä helmikuussa 2014

Kettuterrieri Edi etsi hoitopaikkaa jossain facebookin koiranhoitoryhmässä, ja niinpä tarjouduin avuksi. Edin kanssa oli hauskaa viettää aikaa, se oli todella tottelevainen, iloinen ja reipas pikkukoira. Vein Edin mätsäriinkin, ja se käyttäytyi kehässä erinomaisesti.

Berninpaimenkoira Timo, Nana ja Edi leikkimässä Lintuvaarassa elokuussa 2013

Kettuterrieri Edi ja Nana Lintuvaarassa elokuussa 2013
Saksanseisoja Utu etsi koirakavereita ja seuranpitäjää koirat.comissa, ja otin omistajaan yhteyttä. Ihastuin Utuun ensisilmäyksellä, se on upea koira. Utu on ollut meillä pari kertaa muutaman tunnin pätkiä hoidossa, ja olen käynyt ulkoiluttamassa sitä. Utu on käsittämättömän komea, tottelevainen ja kaikinpuolin kelpo koira.

Utu ja Timo leikkimässä Perkkaan koirapuistossa helmikuussa 2013


Saksanseisoja Utu ja Nana Elfvikin metsässä joulukuussa 2013

Staffordshirenbullterrierin ja pitbullin risteytys Diego tuli meille melkein kahdeksi viikoksi parin päivän varoitusajalla. Alkuperäisessä hoitopaikassa narttukoiralla oli alkanut juoksut, ja Diegon omistaja soitti jonkun netti-ilmoitukseni perusteella kysyäkseen hoitopaikkaa. Diego on Donna-rottweilerin lisäksi toinen kahdesta molossityyppisestä koirasta, jotka minulla on ollut hoidossa. Diego osoittautui mitä kultaisimmaksi koiraksi, joka kuunteli hienosti kaikkia käskyjä.

Minä, Nana, Diego ja Elina mätsärissä Rastilassa kesällä 2014

Sekarotuinen Diego pihallamme Laajalahdessa kesällä 2014

Bretoni Rippe asuu naapurissamme, ja olen käynyt säännöllisin väliajoin lenkillä sen kanssa. Rippe on yksi haastavimmista hoitokoiristani. Se vetää hihnassa, rähjää muille koirille, ja yrittää purra taluttajaa tarpeeksi turhautuessaan. Pääsen välillä samalle aaltopituudelle Ripen kanssa, mutta saan silti aina olla tarkkana ulkoiluttaessani sitä. Hyvässä mielentilassa Rippe on mitä suloisin pieni koira.

Rippe kesällä 2015

Rippe syksyllä 2016


Rhodesiankoira Rico on todella tottelevainen koira, jota on ollut ilo hoitaa. Se on tuttuni Terhin koira, ja on ollut meillä muutaman kerran hoidossa. Rico osaa monia temppuja, tottelee, kunhan sitä osaa käskeä, ja suhtautuu ystävällisesti kaikkiin ja kaikkiin.

Rico Nuuksiossa huhtikuussa 2015
Rico, Nana ja berninpaimenkoira Timo meidän pihalla Laajalahdessa toukokuussa 2014

Coton de tulearit Amadeus ja Rupert ovat uusimpia lisäyksiä hoitokoirakavalkaadiin. Kävin välivuoteni ajan ulkoiluttamassa niitä pari kertaa viikossa. Ama ja Ruupe ovat hauskoja pikkukoiria, joita on aina ilo tavata. Ne tulevat Nanan kanssa hyvin juttuun.

Vasemmalla Ruupe ja oikealla Ama Silkkiniityllä kesällä 2015
Ruupe syksyllä 2015

Serkkuni osti miehensä kanssa koiran, suomenlapinkoira Hilla on joulukuussa 2019 syntynyt mitä hauskin pieni koira. Se on käynyt hoidossa meillä ja on Merrin mielestä aivan mukava ystävä.Olen alkanut loppuvuodesta 2020 toimia Rescueyhdistys Kulkurien kotihoitajana ja olen sitä kautta saanut hoitooni seuraavat koirat:

Elena 12.12.20-5.1.21Marc 16.1.21-Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, walesinspringerspanieli Charlie. Tutustuin Charlieen, kun se oli vasta pikkupentu. Charlie asui meillä vuoden verran hoidossa. Charlie on pehmeä, kiltti, hölmö ja ystävällinen pieni spanieli, rakkaimmista rakkain.

Charlie pihallamme Laajalahdessa elokuussa 2014

Charlie ja Nana Laajalahdessa helmikuussa 2015

2 kommenttia :

  1. Täältähän löytyi tuttuja ;) Ihania kuvia Edistä, sillä oli näemmä hauskaa :D Jos teet vielä hoitokeikkoja, niin nyt mulla olisi kaksi terrierilasta keravalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kivaa kun kävit lukemassa! Otan nykyään tänne meille vähemmän hoitokoiria, kun Nana alkaa olla vanha ja väsynyt. Tarvittaessa ja aikataulujen sopiessa voisin tulla sinne joskus hoitamaan koiria, olis tosi kiva nähä Ediä ja sun uutta koiraa :) Pistä sähköpostia llinjama@gmail.com, niin voidaan jutella

      Poista